بازی درمانی کودکان
نوشته شده توسط : فرزندان برتر
تشویق افکار خلاق و ایده های جدید
در طی بازی، افکار خلاق تشویق می شوند و همه کودکان از بازی برای یادگیری در مورد محیط زیست و حل مشکلات روزمره خود استفاده می کنند.
در بازی درمانی، کودکان همان کار را انجام می دهند و به شیوه ای کار می کنند که به آنها کمک می کند مشکلات خود را درک کنند.
آنها می توانند درک درستی از آنچه که در زندگی شان اتفاق می افتد، درک کنند و از این رو در وضعیتی بهتر قرار می گیرند تا بتوانند با وضعیت خود مقابله کنند.
یک کودک ممکن است پایانهای مختلف را به یک داستان خاص باورنکردنی تبدیل کند، پیدا کردن یک پایان که احساس خوبی دارد. به عنوان مثال، یک کودک ممکن است وانمود کند 
که یک اسباب بازی توسط یک اسباب بازی خطرناک خطرناک مانند یک هیولا یا تبه کار آسیب دیده است که از پایین پله ها یا از پنجره ی خانه ی انباری پایین می آید.
سپس، بازی کودک ممکن است تغییر کند به طوری که اسباب بازی دیگری برای نجات (ابرقهرمان، افسر پلیس، دکتر، پری شاهزاده خانم، و غیره
هنگامی که کودک با اسباب بازی آسیب می زند، می تواند بعدا متوجه شود که آسیب زدن به او تقصیر نیست.
علاوه بر این، او می تواند احساس امیدواری کند و متوجه شود که کمک در دسترس است پس از یک حادثه مضر.
به طور متناوب، کودک ممکن است پایان دادن به بازی که در آن اسباب بازی آسیب می شود بسیار قدرتمند و تسخیر اسباب بازی خطرناک حمله.
هنگامی که کودک در این زمان با اسباب بازی آسیب می زند، می تواند احساساتی درونی خود را احساس کند که می تواند منجر به بهبود خودپنداره شود
حتی اگر کودک ممکن است قدرت تغییر دنیای واقعی خود را در خارج از اتاق بازی نداشته باشد،
در اتاق بازی او این تجربه قدرتمند شدن را دارد، بنابراین تغییرات مثبتی در دنیای روانشناسی داخلی او ایجاد می کند.

در بازی درمانی، کودکان همچنین می توانند وانمود کنند که شخصیت های متفاوت هستند. این به آنها ایده ای را می دهد که احساس می کند در کفش های دیگری قرار دارد.
به عنوان مثال، یک کودک می تواند وانمود کند که یک قربانی بی نظیر، یک مهاجم خطرناک، یک نجات دهنده قدرتمند، یک استراتژی استاد و یا یک مراقب پرورش دهنده است.
باز هم، این مثل یک بزرگسال است که با یک درمانگر صحبت می کند و درک جدیدی از یک مشکل فعلی را با نگاه کردن به چیزهای مختلف از دیدگاه های مختلف می گیرد.
این توانایی برای تجربه و درک دیدگاه های مختلف به کودکان کمک می کند تا نه تنها خودشان را درک کنند بلکه از طریق تشویق آنها به ایجاد احساس همدلی نسبت به دیگران کمک می کنند.

بازی درمانی عبارت از کاربرد هدفمند بازی‌ها در درمان است و از آنجا که بازی زبان کودک است از این طریق می توان بسیاری از مشکلات کودک را حل کرد. به دلیل اینکه این نوع درمان در فضایی پر از شادی و ارتباط انجام می‌شود، کودک از تمام جنبه‌‌های جلسه درمانی نهایت لذت را می‌برد و اینجا بازی درمانگر است که می‌داند بازی‌ها را با چه هدف و منظوری به کار ببرد.

بازی درمانی چیست؟

بازی درمانی عبارت از کاربرد هدفمند بازی‌ها در درمان است و از آنجا که بازی زبان کودک است از این طریق می توان بسیاری از مشکلات کودک را حل کرد. به دلیل اینکه این نوع درمان در فضایی پر از شادی و ارتباط انجام می‌شود، کودک از تمام جنبه‌‌های جلسه درمانی نهایت لذت را می‌برد و اینجا بازی درمانگر است که می‌داند بازی‌ها را با چه هدف و منظوری به کار ببرد.

بازی یکی از مهمترین عوامل هماهنگی رشد کودک از لحاظ جسمی، احساسی و ذهنی است که ازین طریق درمی‌یابد سهیم شدن و یا سهیم کردن دیگران در بازی برای مورد قبول قرار گرفتن و پذیرش لازم است که بر یادگیری، خودکنترلی، مسئولیت، ابراز احساسات، احترام گذاشتن، پذیرش خود و دیگران، بهبود مهارت‌های اجتماعی، عزت نفس، کاهش افسردگی و اضطراب موثر است [1].

بازی افکار درونی کودک را با دنیای خارجی او ارتباط می‌دهد و باعث می‌شود که کودکان بتوانند اشیای خارجی را تحت کنترل خود در آورند. بازی به کودک اجازه می‌دهد تا تجربیات، افکار، احساسات و تمایلاتی را که برای او تهدید کننده هستند، نشان دهد (وتینگتون و همکاران 2008) [2].

بازی درمانی با رویکردی سازنده که مبتنی بر درمان است فرآیندهای یادگیری و ارتباط سازگارانه و بهنجار کودکان را پایه‌ریزی می‌کند. در بازی درمانی به کودک فرصت داده می‌شود تا احساسات آزار دهنده و مشکلات درونی خود را از طریق بازی بروز دهد و آن‌ها را به نمایش در آورد (آکسلاین 1994) [3].

1[ Baggerly,J., Parker, M.(2005). Child-centered group play therapy with African American boys of the elementary school level. Journal of Counseling & Development, 83,387-396.

2[ Wethinton, H. R., Hahn, R. A., Fugua-Whiteley, D. S., pe,T. A., Crosloy, A. E., Johnnson,  R. L., Liberman, A. M., Mosci chi, E., Pri ce, L. N., Tuma, F. K., Halra, G., Chatto.,  Padhyay, S. K. (2008). The effectiveness of interventions to reduce psychology harm form traumatic events among child and adolescents. American Journal of Preventive Medicine, 53(3), 287-373.

 

[3] ام آکسلاین، تاثیر بازی درمانی بر کودکان، دانشگاه ویرجینیا، ترجمه احمد حجاریان، 1994

 

 
 
 
 


 




:: برچسب‌ها: بازی درمانی چیست,بازی درمانی ,
:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 12 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: