نوشته شده توسط : فرزندان برتر

خدمات گفتار درمانی شامل چه چیزهایی است؟
گفتار درمانی شامل تعیین ، تشخیص و درمان اختلالات گفتاری و تکلم است. درمان هر کدام از انواع اختلالات گفتاری متفاوت بوده و راهکارهای مخصوص به خود را دارد.

تعریف گفتار درمانی
گفتار درمانی که در حقیقت رشته‌ای از علوم توانبخشی از به آسیب شناسی گفتار و زبان می پردازد. متخصصان گفتار درمانی به بررسی اختلالات گفتاری ، زبان و بلع پرداخته و با تشخیص نوع بیماری روش های مناسب درمان را انجام می‌دهند. اختلالات گفتاری و زبان از سنین کودکی تا بزرگسالی را شامل می شود. گفتار درمانی متفاوت از روانشناسی بوده و به فارغ التحصیلان رشته گفتار درمانی ، آسیب شناسی گفتار و زبان گفته می شود.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

فواید گفتاردرمانی برای کودکان درگیر با تأخیر در صحبت
با توجه به این نکته که کودکان در حدود سن یک سالگی حرف زدن را آغاز می کنند و تا دو سالگی روند رشد گفتاری و زبانی کودک سرعت بیشتری داشته و کودک قادر به ساختن جملات کوتاه می شود و همچنین در سن ۶ سالگی قادر است به سادگی کلمات و جملات تازه را یاد بگیرد ، چنانچه کودک با تاخیر در گفتار مواجه است، بهتر است در بازه زمانی موثر برای درمان ، به گفتار درمانگر مراجعه شود. ادامه مطلب برخی از اختلالات گفتاری را توضیح خواهیم داد.

مشکل در تلفظ کلمات
اگر کودک یا بزرگسال از اختلال گفتار رنج می برد و به صورت نوک زبانی صحبت می کند ، با مراجعه به گفتار درمانگر می تواند مشکل خود را تا حد زیادی بهبود بخشد. گفتار درمانگر با انتخاب راهکار مناسب با نوع اختلال ، باعث تصحیح در تلفظ کلمات شده و اعتماد به نفس فرد را افزایش می دهد.

اختلال لکنت
گرفتگی و لکنت زبان اختلالی است که در سن ۲ تا ۶ سالگی شایع بوده و اگر والدین نسبت به درمان آن اقدام نکنند ، کودک تا بزرگسالی این مشکل را با خود به همراه خواهد داشت. با مراجعه به گفتار درمانگر می توان این مشکل را برطرف کرد.

سکته مغزی و آسیب های ناشی از بیماری های مغزی
سکته مغزی و بیماری های مغزی می تواند منجر به اختلالات گفتاری در افراد مسن شود. بهترین زمان برای درمان این افراد در ۶ ماه اول پس از بیماری است. با مراجعه به گفتار درمانگر میتوان نسبت به درمان این اختلال اقدام کرد.

مشکل در شنوایی
افرادی که مشکل شنوایی دارند با مراجعه به مراکز شنوایی سنجی می توانند متوجه کم شنوایی یا ناشنوایی خود یا کودک شوند. در این شرایط گفتاردرمانگر در ابتدا سمعک یا دستگاه کاشت حلزون را برای فرد تجویز می کند و سپس گفتار درمانی را آغاز کرده و در نهایت موجب بهبود مشکلات گفتاری خواهد شد.

اختلال در صوت و صدا
اختلال در صوت بر اثر ارتعاش غیرعادی تارهای صوتی و یا بیماری‌های حنجره اتفاق می‌افتد. حنجره و تارهای صوتی و ظیفه تولید صدا را به عهده دارند و هرگونه اشکال در آنها این عملکرد را با اختلال مواجه می کند. افرادی که دارای صدای خشن ، گرفته ، صدای مردانه و یا زنانه هستند ، می توانند با مراجعه به گفتار درمانگر نسبت به درمان آن اقدام نمایند. درمان این نوع از اختلالات به صورت جراحی ، تجویز دارو و یا صوت درمانی انجام می پذیرد.

بیماری‌های نیازمند به گفتار درمانی
برخی بیماری ها باعث ایجاد اختلالات گفتاری شده و شخص باید با مراجعه به گفتار درمانگر ، درمان را آغاز کند. افرادی که دارای بیماری اوتیسم هستند و یا در قسمت کام یا لب خود شکاف دارند و همچنین افرادی که دچار فلج مغزی و یا پارکینسون شده اند ، به گفتار درمانی نیاز دارند. گفتار درمانگر با توجه به نوع بیماری باید با پزشک متخصص همکاری کرده تا در مان به صورت کامل انجام شود.

 

گفتار درمانی کودکان چیست؟
گفتار درمانی، روشی است که به بهبود گفتار کودک منجر می شود. این روش به کودک کمک می کند تا مشکلات کلامی و گفتاری خود مانند اختلالات واجی و صدا، بیان ضعیف، لکنت زبان و... را برطرف کند.

گفتار درمانی به کودکان یاد می دهد که حجم صدای تولید شده را کنترل کنند و کلمات و صداها را به صورت کاملا درست ادا کنند. در گفتار درمانی به کودکان یاد داده می شود که کلمات موردنظر خود را در قالب جمله بیان کنند. به طور کلی می توان گفت که گفتار درمانی، علم بررسی بیماری یا اختلالاتی است که روی گفتار فرد تاثیر می گذارد.

برخلاف تصور بسیاری از افراد، گفتار درمانی به معنای درمان با گفتار نیست؛ بلکه درمان اختلالات گفتار و زبان است. به یاد داشته باشید که گفتار درمانی با مشاوره فرق دارد.

رشته گفتار درمانی تنها محدود به اصلاح مشکلات تلفظی (همچون عدم توانایی تلفظ صحیح حرف سین) نیست.

متخصصان درمانگر وظیفه درمان کودکانی به عهده دارند که در درک و بیان زبان مادری دچار مشکل هستند. همچنین در افراد بزرگسال نیز گفتار درمانی برای افرادی مناسب بوده که نمی‌توانند خوب صحبت کنند و ضعف گفتاری دارند.

در واقع ضرورت استفاده از خدمات گفتار درمانی مخصوص سن خاصی نبوده و ممکن است افراد در سنین مختلف به این خدمات نیاز پیدا کنند. از یک نوزاد گرفته تا افراد مسنی که در اثر سکته قدرت تکلم خود را از دست داده‌اند، ممکن است در مقطعی لازم باشد که به متخصص درمانگر مراجعه کنند. بهترین درمانگر کسی است که بتواند با افراد در سنین متفاوت، ارتباط درست برقرار نماید.

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی.jpg

عمده ترین اختلالات گفتاری، عقب ماندگی ذهنی است که خود می تواند پایه گذار بسیاری از اختلالات دیگر باشد. در بحث مشکل جسمی باید به نقیصه های کم شنوایی و ناشنوایی، کم بینایی یا نابینایی اشاره کرد. در سیستم شنیداری، بیان گفتار از طریق شنیدن حاصل می شود که چنان چه اختلالی در این قسمت به وجود آید، تأخیر در رشد زبان و گفتار، قابل مشاهده است.

کودکانی که از سلامت فیزیکی و عاطفی برخوردارند، در تکلم، استقلال یافته تر از کودکانی اند که در خانواده های پر تنش زندگی می کنند. در این خانواده ها رشد حسی و حرکتی، با محدودیت پیش می رود زیرا زبان، نیاز به یک هماهنگی عصبی دارد و تأخیر در مهارت های حسی و حرکتی، رشد گفتار را کُند و با مشکل روبه رو می سازد.

در عملکرد گفتار، نقش هوش طبیعی را نباید نادیده گرفت؛ هوش می تواند شناخت نمادها را به همراه داشته باشد تا فرد، از دیگر عملکردهای شناختی هم چون توجه کردن، شناسایی و ایجاد ارتباط و ذخیره ی آن در حافظه بهره گیرد.ارزیابی و مطالعه دقیق اختلالات گفتار و زبان یا اختلالات ارتباطی و همچنین نوتوانی و بازتوانی، اختیارات متخصصین گفتار درمانگر است.

مادر،الگویی مناسب و مثبت در راستای رشد گفتار کودک است که این ارتباط عاطفی نباید خدشه دار شود و خلل و انحرافی در آن شکل گیرد. باید توجه داشت که رشد زبان از لحاظ جنسیتی در دختران، زودتر و بیش تر از پسران آغاز می شود؛ به خصوص در خانواده های تک فرزندی که توجه زیادی به آموزش زبان فرزند می شود.

کودکان علاقه ی زیاد به عضو شدن در گروه همسالان خود دارند و تلاش زیادی در این جهت، انجام می دهند تا بر رشد و پیشرفت گفتار خود بیفزایند؛ در واقع انگیزه صحبت کردن در گروه های هم سن، افزایش می یابد و به طور دسته جمعی به تماشای تلویزیون و یا نقاشی و نوشتن می پردازند.

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی1.jpg

مشکلات گفتاری را می توان در مرز بین 12 تا 24 ماهگی مشاهده کرد. در این سن، کودک به جای گفتار باید بتواند از علم اشاره به خوبی بهره ببرد مانند (بای بای یا بَه بَه) و در تقلید صداها مشکلی نداشته باشد مانند تقلید صدای یک حیوان، جیغ زدن و...

زمانی که سن کودک از 2 سالگی فراتر رفت، باید بتواند صداها و لغاتی را بیان کند و فقط مختص یک صدا یا لغت – آن هم تکراری – نباشد. در صحبت کردن، خانواده ها باید به تُن صدا و گرفتگی آن توجه داشته باشند. کودکانی که در این سن، در انجام کارهای ساده، با مشکل مواجه می شوند، جملات را به طور کامل بیان نمی کنند و فقط از کلمات محدود استفاده می نمایند و به طور کلی در فهمیدن و درک مطالب مشکل دارند،در معرض خطر قرار دارند و به منظور پیش گیری از مشکلات گفتاری باید توجه بیش تری به آنان نمود.

در چنین شرایطی است که اگر والدین متوجه مشکلات خاصی در روند گفتاری فرزند خود بشوند حتما باید از کمک تخصصی یک گفتار درمانگر بهره برده و مشاوره لازم را داشته باشند.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

تمرینات گفتار درمانی کودکان ۲ ساله
تمرینات گفتار درمانی کودک در منزل شامل موارد زیر است:

از جملات ساده و قابل فهم استفاده کنید.

یکی از روش های موثر گفتار درمانی در منزل، استفاده از جملات کوتاه و ساده توسط والدین است. در این صورت کودک به راحتی آنها را درک کرده و تشویق به تکرار آن جملات خواهد شد.

آلبومی از تصاویر مورد علاقه کودک تهیه کنید.

در این روش والدین باید عکس های مورد علاقه کودک مانند تصویر حیوانات، گیاهان و... را به صورت یک آلبوم جمع کنند و در قالب یک بازی از کودک بخواهند نام آنها را بگوید و یا درباره آن صحبت کند. هم‌چنین تصویری را در گروه دیگری قرار داده و از او بخواهند آن را پیدا نماید.

برای آشنایی کودک با کلمات پرسشی، سوال های مختلفی از او بپرسند.

برای این منظور والدین در قالب یک بازی و در زمان‌های مختلف، سوال های متفاوتی از کودک بپرسند و از او بخواهند پاسخ دهد. برای نمونه: آیا توپ داری؟ دستت کو؟

جملات ناقص کودک با تکمیل کرده و گسترش دهید.

اگر کودک جملات خود را کامل ادا نکرد، نباید او را سرزنش یا محکوم کنید یا بگویید دقیقاً چه می گویی؟ این جمله را درست بگو و... این روش غلط، نه تنها باعث عدم اعتماد به نفس کودک می شود بلکه در گفتار کودک نیز مخرب خواهد بود. در این حالت روش مناسب این است که جمله ناقص کودک را اول تکرار و سپس تکمیل کنید. با این روش کودک یاد می گیرد جملات خود را کامل بیان کند. مثلاً اگر کودک گفت توپ، بگویید توپ؟ توپ میخوای؟ برات بیارم؟

شعر خواندن

با کمک ریتم و اهنگ، شعرهای شاد و ساده برای کودک خود بخوانید و قافیه شعر را تکرار کنید. در این روش کودک تشویق می شود تا آن را همراه شما تکرار نماید.

کودک را با وسایل مختلف آشنا کنید.

والدین با گذاشتن وسایل مختلف اطراف کودک و صحبت و معرفی درباره آن وسیله، کودک را به حرف زدن و آشنایی با وسایل ترغیب خواهند کرد. مثلاً این کیف است. من کیف دستم می‌گیرم.

یکی از مسائل مهم در گفتار درمانی، مراجعه به گفتار درمانگر در زمان مناسب است. زمانیکه والدین متوجه مشکلات گفتاری کودک خود شوند، باید سریعاً نسبت به درمان آن اقدام کرده و به گفتار درمانگر مراجعه کنند. گفتار درمانگر پس از تشخیص اختلال گفتاری کودک، روش‌های مناسب برای درمان او را آغاز کرده و نهایتاً موجب بهبود مشکلات گفتاری کودک شما خواهد شد.

 

تعریف گفتار درمانی
گفتار درمانی که در حقیقت رشته‌ای از علوم توانبخشی از به آسیب شناسی گفتار و زبان می پردازد. متخصصان گفتار درمانی به بررسی اختلالات گفتاری ، زبان و بلع پرداخته و با تشخیص نوع بیماری روش های مناسب درمان را انجام می‌دهند. اختلالات گفتاری و زبان از سنین کودکی تا بزرگسالی را شامل می شود. گفتار درمانی متفاوت از روانشناسی بوده و به فارغ التحصیلان رشته گفتار درمانی ، آسیب شناسی گفتار و زبان گفته می شود.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

فواید گفتار درمانی
یکی از مهمترین راه ها برای برقراری ارتباط، زبان است و اگر اختلالی در این امر ایجاد شود علاوه بر مشکلات فردی، مشکلات اجتماعی نیز به همراه خواهد داشت. گفتار درمانی منجر به رفع اختلالات گفتاری و ارتباطی می‌شود. در واقع گفتار درمانی جایگاه ویژه ای در جامعه پزشکی و مردم دارد. گفتار درمانی علاوه بر رفع اختلالات گفتاری و زبانی موجب درمان مشکلات بلع و تغذیه نیز می شود. بسیاری از کودکان که از اختلالات گفتاری رنج می برند، در بلع غذا نیز با مشکل مواجه هستند.

گفتار درمانگر برای درمان روی دو مورد متمرکز است:

روش هایی برای تمرینات دهان که منجر به تولید صدا، کلمات و جمله بندی می شود.

استفاده از تصاویر و ابزارهایی مانند تبلت، کامپیوتر و... برای افزایش توانایی درک و گفتار کودک.

گفتار درمانی کودک کمتر از دو سال
کودک در سنین کمتر از دو سال نمی تواند صحبت کند و تنها قادر است آواهایی را بسازد. در این سن تشخیص نیاز کودک به گفتار درمانی کمی دشوار است. همچنین کودک در این سن کودک می تواند صداهایی مانند دا را تکرار نماید. والدین با تشویق کودک باید او را نسبت به حرف زدن ترغیب کنند. در این بازه زمانی، والدین هنگام غذا دادن یا حمام بردن کودک، باید با تکان دادن دست و سر یا اشاره کردن با او ارتباط برقرار کنند. کودک در این سن می تواند اسامی مانند اسم‌ خواهر یا نزدیکان، اسامی اعضای بدن مانند چشم، دست و...، اسامی اشیا مانند مسواک، تخت و...، اسامی حیوانات مانند پیشی، هاپو و... را تکرار کند.

همچنین با آموزش افعال ساده مانند رفت، آمد، برو و کلمات پرسشی مانند چی، کجا و... ونیز کلماتی مانند بالا، پایین و... می توان به رشد گفتاری کودک کمک کرد. در مراحل بعد نیز میتوان به کودک استفاده از ترکیب کلمات و ساختن جملات کوتاه مانند این چیه؟ توپ کجاست؟ و... را یاد داد.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 17
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

بازي هاي گفتار درماني

چنانچه کودک شما ناتواني گفتاري به معني مشکل در تلفظ کلمات دارد، گفتار درماني مي تواند به پيشرفت در توسعه زبان، ارتباطات و مهارت هاي کاربردي او کمک کند. گفتار درماني روش درماني با تمرکز بر روي زبان است که بر روي بهبود گفتار کودک و توانايي هاي درک و بيان زبان (مانند ضعف در بيان، اختلال، تکرار صدا يا کلمه، اختلال در بيان واژه ها و صداها) و همينظور زبان غير کلامي (زبان بدن، ارتباط چشمي و...) تمرکز دارد.

متخصصان گفتار درماني و يا آسيب شناسان گفتار و زبان (SPLs) خدمات مربوط به گفتار درماني مانند انواع بازي‌هاي گفتار درماني را ارائه مي کنند.

گفتار درماني داراي دو جزء است:

هماهنگ کردن دهان براي توليد صداها و شکل دادن کلمات و جملات براي تفسير، سخن گفتن و تنظيم صدا (به دليل اينکه کودکان مبتلا به مشکلات گفتاري اعتماد به نفس بالايي در هنگام سخن گفتن ندارند و از حجم صداي پايين و يا خيلي بلند هنگام صحبت کردن استفاده مي‌کنند)

درک و بيان زبان (به منظور يادگيري زبان از نوشته، تصوير، حرکات بدن و نشانه ها و از طريق سيستم‌هاي ارتباطي جايگزين مانند رسانه هاي اجتماعي، رايانه و يا تبلت بهره مي جويند)

 

گفتار درماني کودکان + تکنيک ها و بازي هاي گفتار درماني



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 27
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

آيا کودک من نياز به گفتار درماني دارد

برخي از کودکان ممکن است تلفظ عالي داشته باشند اما براي تقويت زبان عملي خود و استفاده از زبان کلامي و هماهنگي بدن براي اهداف روزمره مانند درخواستها، داشتن مکالمات با ديگران و پيدا کردن دوست نياز به گفتار درماني پيدا کنند.

در برخي ديگر از کودکان بر اثر بيماري يا مشکلات جسمي مانند آسيب مغزي يا عفونت و معلوليت‌هاي ذهني، اختلال شنوايي و نيز ابتلا به اوتيسم مشکلات گفتاري به وجود آمده و نياز به گفتار درماني خواهند داشت.

برخي ديگر از کودکان توانايي صحبت کردن دارند ولي کلمات و واج ها را نمي توانند به درستي بيان کنند. آنها هجاهاي صوتي و کلمات را به صورت شکسته گفته و در برقراري ارتباط و بيان منظور خود دچار اشکال مي شوند.

بازي هاي گفتار درماني به کودکان کمک مي کند به روشني و وضوح صحبت کنند. همچنين هنگام صحبت کردن با ديگران اعتماد به نفس بيشتري داشته باشند. کودکان مبتلا به مشکلات گفتاري مي توانند از گفتار درماني اجتماعي، احساسي و علمي بهره‌مند شوند.

چنانچه کودک شما نتواند بيان صريحي داشته باشد و ديگران به درستي متوجه گفتار فرزندتان نشوند، يا کودک به سختي صحبت کند و در بيان کلمات نتواند آنها را به درستي ادا کند، و يا دچار لکنت زبان (طولاني شدن کلمات و تکرار آنها....) باشد و يا در برقراري ارتباط با ديگران و پيدا کردن دوست و مشارکت با آنها مشکل داشته باشد، به اين معناست که کودک به گفتار درماني احتياج دارد.

در حالت کلي بايد به نکات زير توجه کنيد:

کودکاني که مشکل گفتار درماني دارند به احتمال زياد در بلع غذا نيز دچار اختلال هستند.

يکي از نشانه هاي مشکلات گفتاري تاخير در گفتار است که در اينصورت بايد براي برطرف کردن آن از گفتار درماني کمک گرفت.

کودکاني که مشکلات ژنتيکي مانند کم شنوايي يا ناشنوايي دارند نيز به گفتار درماني نياز خواهند داشت.

کودکاني که در تلفظ اصوات و واج ها مشکل داشته و نمي توانند به درستي آنها را بيان کنند بايد از گفتاردرمانگر کمک بگيرند.

برخي از کودکاني که مبتلا به معلوليت‌هاي ذهني و فلج مغزي بوده و يا بيماري اوتيسم دارند، مشکلات گفتاري داشته و بايد به گفتار درمانگر مراجعه کنند.

اگر کودک دچار عدم درک کلامي و اختلال در درک مطالب باشد نيز نياز به گفتار درماني خواهد داشت.

فوايد گفتار درماني

در بين عموم مردم و جامعه پزشکي، گفتار درماني اهميت ويژه‌اي دارد. همانطور که مي‌دانيم زبان، اصلي‌ترين راه براي برقراري ارتباط با ديگران است. گفتار درماني باعث حل مشکلات ناشي از اختلالات ارتباطي و گفتاري مي‌شود.

با کمک از خدمات گفتار درماني نه تنها باعث بهبود بيان، زبان و درک کودک شده بلکه مشکلات بلع و غذا خوردن او نيز حل مي‌شود. در موارد بسياري ديده شده کودکاني که با مشکل تکلم درگير هستند، در بلع نيز ضعف دارند. درمانگرها با استفاده از تماريني مختلفي که طراحي کرده‌اند، مشکلات تکلم، ارتباط و حتي غذا خوردن کودکان را حل مي‌کنند.

خدمات گفتار درماني براي کودک سبب شده که توانايي‌هاي درک و استفاده از زبان و قدرت تکلم او بسيار بهتر شود. در واقع متخصصان درمانگر بر روي دو قسمت تمرکز مي‌کنند.

طراحي و اجرا تمرين براي قسمت دهان، که جهت توليد صدا و ساخت کلمات و جملات به کار مي‌روند.براي بهبود توانايي درک و بيان گفتار کودک نيز از تصاوير و علائم و سيستم‌هاي همچون کامپيوتر، موبايل و ... بهره مي‌برند.

 

گفتار درماني کودکان + تکنيک ها و بازي هاي گفتار درماني



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

مواردي که گفتار درمانگر مي‌تواند به درمان آن کمک کند

مشکل در درک زبان (مشکلات پذيرش زبان )

مشکل صحبت کردن يا بيان زبان (مشکلات رسايي زبان)

مشکل استفاده از زبان در روابط اجتماعي (مشکلات عملي زبان)

گفتار درمانگرها از بازي هاي گفتار درماني واستراتژي‌هايي براي چالش‌هاي خاص هر کودک استفاده مي کنند. استراتژي ها ممکن است شامل موارد زير باشد:

فعاليت هاي مداخله زبان: اين فعاليت ها، مهارت هاي مختلفي را به وجود مي آورد. از جمله مدل‌سازي و بازخورد کودک. درمانگر ممکن است از تصاوير، کتاب يا درمان مبتني بر بازي استفاده کند. او هم چنين از تمرينات زبان براي تمرين مهارت استفاده مي کند.

درمان تلفظ: گفتار درمانگر مدل‌هايي براي صداهايي که کودک در بيان آنها مشکل دارد، ايجاد مي کند. شامل نشان دادن نحوه حرکت زبان براي ايجاد صداهاي خاص.

درمان تغذيه و بلع: گفتار درمانگر تمريناتي براي تقويت عضلات دهان به کودک خواهد داد که ممکن است شامل ماساژ صورت و تمرينات زبان، لب و فک باشد. او همچنين ممکن است از انواع مختلف مواد غذايي براي تشويق و آگاهي کودک هنگام خوردن و بلع استفاده کند.

درمان اختلالات مفصلي: به منظور برطرف نمودن مشکلات گفتاري کودک، تمريناتي براي توليد صدا توسط گفتار درمانگر داده خواهد شد. گفتاردرمانگر کلماتي را متناسب با سن کودک در نظر گرفته و براي او تکرار مي کند تا کودک با بيان آن ها و با حرکت زبان و ايجاد برخي صداها بتواند کلمات را واضح تر بيان کند.

اختلالات گفتار درماني

گفتار ( تکلم)، زبان، بلع، صوت و ارتباط از جمله حوزه‌هاي اصلي در گفتار درماني هستند. برخي از مشکلات گفتار درماني به اين صورت هستند:

مشکلات در پيدا کردن کلمات: اين نوع مشکلات معمولا به علت نقص‌هاي خاص زباني همچون تاخير زباني به وجود مي‌آيند.مشکلات در زمينه ارتباط اجتماعي: معمولا در چگونگي انتقال افکار و نظرات به ديگران بروز مي‌کند.آسيب ساختاري زبان: فرد در ساخت جمله با مشکل مواجه مي‌شود. جملاتي توسط کودک ساخته مي‌شود، دستور زبان درستي ندارند.مشکلات در زمينه خواندن و نوشتن: اين مشکلات ناشي از ارتباط حروف و صداها، ارتباط کلمات و معني هستند.مشکلات صوتي: فرد صداهاي بسيار نازک و يا گوش خراشي توليد مي‌کند. اين صداها باعث تضعيف ارتباط اجتماعي اين فرد مي‌شوند.مشکلات ادراکي: باعث ضعف در ارتباط برقرار کردن فرد با سايرين مي‌گردد.

گفتار درماني کودکان + تکنيک ها و بازي هاي گفتار درماني



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

تمرینات گفتار درمانی کودکان ۲ ساله

تمرینات گفتار درمانی کودک در منزل شامل موارد زیر است:

از جملات ساده و قابل فهم استفاده کنید.

یکی از روش های موثر گفتار درمانی در منزل، استفاده از جملات کوتاه و ساده توسط والدین است. در این صورت کودک به راحتی آنها را درک کرده و تشویق به تکرار آن جملات خواهد شد.

آلبومی از تصاویر مورد علاقه کودک تهیه کنید.

در این روش والدین باید عکس های مورد علاقه کودک مانند تصویر حیوانات، گیاهان و... را به صورت یک آلبوم جمع کنند و در قالب یک بازی از کودک بخواهند نام آنها را بگوید و یا درباره آن صحبت کند. هم‌چنین تصویری را در گروه دیگری قرار داده و از او بخواهند آن را پیدا نماید.

برای آشنایی کودک با کلمات پرسشی، سوال های مختلفی از او بپرسند.

برای این منظور والدین در قالب یک بازی و در زمان‌های مختلف، سوال های متفاوتی از کودک بپرسند و از او بخواهند پاسخ دهد. برای نمونه: آیا توپ داری؟ دستت کو؟

جملات ناقص کودک با تکمیل کرده و گسترش دهید.

اگر کودک جملات خود را کامل ادا نکرد، نباید او را سرزنش یا محکوم کنید یا بگویید دقیقاً چه می گویی؟ این جمله را درست بگو و... این روش غلط، نه تنها باعث عدم اعتماد به نفس کودک می شود بلکه در گفتار کودک نیز مخرب خواهد بود. در این حالت روش مناسب این است که جمله ناقص کودک را اول تکرار و سپس تکمیل کنید. با این روش کودک یاد می گیرد جملات خود را کامل بیان کند. مثلاً اگر کودک گفت توپ، بگویید توپ؟ توپ میخوای؟ برات بیارم؟

شعر خواندن

با کمک ریتم و اهنگ، شعرهای شاد و ساده برای کودک خود بخوانید و قافیه شعر را تکرار کنید. در این روش کودک تشویق می شود تا آن را همراه شما تکرار نماید.

کودک را با وسایل مختلف آشنا کنید.

والدین با گذاشتن وسایل مختلف اطراف کودک و صحبت و معرفی درباره آن وسیله، کودک را به حرف زدن و آشنایی با وسایل ترغیب خواهند کرد. مثلاً این کیف است. من کیف دستم می‌گیرم.

یکی از مسائل مهم در گفتار درمانی، مراجعه به گفتار درمانگر در زمان مناسب است. زمانیکه والدین متوجه مشکلات گفتاری کودک خود شوند، باید سریعاً نسبت به درمان آن اقدام کرده و به گفتار درمانگر مراجعه کنند. گفتار درمانگر پس از تشخیص اختلال گفتاری کودک، روش‌های مناسب برای درمان او را آغاز کرده و نهایتاً موجب بهبود مشکلات گفتاری کودک شما خواهد شد.

فواید گفتار درمانی

در بین عموم مردم و جامعه پزشکی، گفتار درمانی اهمیت ویژه‌ای دارد. همانطور که می‌دانیم زبان، اصلی‌ترین راه برای برقراری ارتباط با دیگران است. گفتار درمانی باعث حل مشکلات ناشی از اختلالات ارتباطی و گفتاری می‌شود.

با کمک از خدمات گفتار درمانی نه تنها باعث بهبود بیان، زبان و درک کودک شده بلکه مشکلات بلع و غذا خوردن او نیز حل می‌شود. در موارد بسیاری دیده شده کودکانی که با مشکل تکلم درگیر هستند، در بلع نیز ضعف دارند. درمانگرها با استفاده از تمارینی مختلفی که طراحی کرده‌اند، مشکلات تکلم، ارتباط و حتی غذا خوردن کودکان را حل می‌کنند.

خدمات گفتار درمانی برای کودک سبب شده که توانایی‌های درک و استفاده از زبان و قدرت تکلم او بسیار بهتر شود. در واقع متخصصان درمانگر بر روی دو قسمت تمرکز می‌کنند.

طراحی و اجرا تمرین برای قسمت دهان، که جهت تولید صدا و ساخت کلمات و جملات به کار می‌روند.برای بهبود توانایی درک و بیان گفتار کودک نیز از تصاویر و علائم و سیستم‌های همچون کامپیوتر، موبایل و ... بهره می‌برند.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

گفتار درمانی به چه کاری می آید؟

گفتار درمانی به کودک شما کمک می کند که کلمات و زبان را بهتر درک کند و از زبان بهتر استفاده کند.گفتار درمانی به بهبود گفتار کودک منجر می شود.تمام مشکلات بلع صوت، اختلالات گفتاری و زبانی، اختلالات شناختی و مشکلات ارتباطی کودک با کمک گفتار درمانگر به صورت کامل ببرطرف می شود.این روش، نگرانی پدر و مادر را کاهش می دهد؛ زیرا دیگر دغدفه آینده فرزندشان و نحوه حضور او در جامعه را نخواهند داشت.بعد از اتمام دوره های گفتار درمانی، کودک می تواند به راحتی حرف بزند و ارتباطات مستقلی را برقرار کند.گفتار درمانی به بهبود اعتماد به نفس کودک و رشد شخصیت اجتماعی او کمک می کند.

تمرین های گفتار درمانی

به منظور برطرف کردن مشکلات گفتاری و زبانی، یکسری تمرینات را بهتر است در منزل با کودک خود انجام دهید. در این بخش به برخی از این تمرین ها اشاره می کنیم. چنانچه در هنگام انجام این تمرینات کودک با مشکل روبرو است باید با گفتار درمانگر مشورت کنید.

۱- با کودک خود صحبت کنید.

روش مناسب کمک به درمان مشکلات گفتاری کودک تشویق او به صحبت کردن درباره مسائل و اتفاقات روز است. پدر و مادر می توانند درباره کارهایی که کودک در طول روز انجام داده با او صحبت کرده و او را به حرف زدن سوق دهند.

۲- از کودک خود درباره نوع بازی و کاری که می خواهد انجام دهد سوال بپرسید.

مثلاً از او بپرسید که بازی دوست داری انجام دهی؟ یا دوست داری در پارک توپ بازی کنی؟ و سوالاتی از این قبیل.

۳ - به کودک خود مسئولیت بدهید و درباره طریقه انجام آن با او صحبت کنید.

به عنوان مثال از او بخواهید به خواهر یا برادر کوچکترش در لباس پوشیدن کمک کند. یا با او بازی نماید و سپس در مورد این مسائل نظر او را بپرسید. مثلا از او بپرسید آیا کمک به خواهر یا برادرش دشوار بود؟ و...

۴- در انجام کارهای منزل به او مسئولیت بدهید.

به عنوان مثال از کودک بخواهید و سایل اتاقش را مرتب کند یا به گیاهان آب بدهد و در این زمان با او صحبت هم بکنید.

۵- با کودک خود بازی کنید و در حین بازی با او حرف بزنید.

۶- درباره بازی کودک خود با دوستان یا فامیل با او صحبت کنید تا آن را برایتان تعریف کرده و با شما هم کلام شود.

۷- از آینه برای گفتار درمانی استفاده کنید. بازی آینه باعث می شود کودک تلفظ درست کلمات و هماهنگی فک و زبان را یاد بگیرد.

۸- برای پیدا کردن منشاء مشکلات گفتاری کودک، با تهیه یک جدول عوامل موثر در این زمینه را مشخص کرده و زمان آن را بنویسید.

۹- زمان تماشای تلویزیون را برای کودک خود کاهش دهید تا بیشتر به بازی های مرتبط با گفتار درمانی و یا صحبت کردن بپردازد.

۱۰- از کودک خود بخواهید کتاب مورد علاقه اش را برایتان بخواند.

۱۱- برای کودک خود داستان صوتی بگذارید تا بتواند با تلفظ صحیح کلمات آشنا شود.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 تير 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فرزندان برتر

در چه مواردی باید به گفتار درمانگر مراجعه کرد؟

در شرایط زیر، توصیه می شود که به یک متخصص گفتار درمانی مراجعه کنید:

فرزند شما در تلفظ اصوات گفتاری مشکل دارد.کودک در بلع مشکل دارد.کودک شما کم شنوا یا ناشنوا است.کودک قادر به برقراری ارتباط کلامی یا غیرکلامی نیست و قدرت درک کلام را ندارد.شروع گفتار در کودک با تاخیر غیرمعمول روبرو است.در وجود کودک، اختلالاتی مانند اوتیسم، اختلال یادگیری و اختلالات فلج مغزی تشخیص داده شده است.

تمرین های گفتار درمانی

به منظور برطرف کردن مشکلات گفتاری و زبانی، یکسری تمرینات را بهتر است در منزل با کودک خود انجام دهید. در این بخش به برخی از این تمرین ها اشاره می کنیم. چنانچه در هنگام انجام این تمرینات کودک با مشکل روبرو است باید با گفتار درمانگر مشورت کنید.

۱- با کودک خود صحبت کنید.

روش مناسب کمک به درمان مشکلات گفتاری کودک تشویق او به صحبت کردن درباره مسائل و اتفاقات روز است. پدر و مادر می توانند درباره کارهایی که کودک در طول روز انجام داده با او صحبت کرده و او را به حرف زدن سوق دهند.

۲- از کودک خود درباره نوع بازی و کاری که می خواهد انجام دهد سوال بپرسید.

مثلاً از او بپرسید که بازی دوست داری انجام دهی؟ یا دوست داری در پارک توپ بازی کنی؟ و سوالاتی از این قبیل.

۳ - به کودک خود مسئولیت بدهید و درباره طریقه انجام آن با او صحبت کنید.

به عنوان مثال از او بخواهید به خواهر یا برادر کوچکترش در لباس پوشیدن کمک کند. یا با او بازی نماید و سپس در مورد این مسائل نظر او را بپرسید. مثلا از او بپرسید آیا کمک به خواهر یا برادرش دشوار بود؟ و...

۴- در انجام کارهای منزل به او مسئولیت بدهید.

به عنوان مثال از کودک بخواهید و سایل اتاقش را مرتب کند یا به گیاهان آب بدهد و در این زمان با او صحبت هم بکنید.

۵- با کودک خود بازی کنید و در حین بازی با او حرف بزنید.

۶- درباره بازی کودک خود با دوستان یا فامیل با او صحبت کنید تا آن را برایتان تعریف کرده و با شما هم کلام شود.

۷- از آینه برای گفتار درمانی استفاده کنید. بازی آینه باعث می شود کودک تلفظ درست کلمات و هماهنگی فک و زبان را یاد بگیرد.

۸- برای پیدا کردن منشاء مشکلات گفتاری کودک، با تهیه یک جدول عوامل موثر در این زمینه را مشخص کرده و زمان آن را بنویسید.

۹- زمان تماشای تلویزیون را برای کودک خود کاهش دهید تا بیشتر به بازی های مرتبط با گفتار درمانی و یا صحبت کردن بپردازد.

۱۰- از کودک خود بخواهید کتاب مورد علاقه اش را برایتان بخواند.

۱۱- برای کودک خود داستان صوتی بگذارید تا بتواند با تلفظ صحیح کلمات آشنا شود.

 

گفتار درمانی کودکان + تکنیک ها و بازی های گفتار درمانی



:: برچسب‌ها: گفتار درمانی , گفتاردرمانی کودکان , گفتاردرمانی کودکان در منزل , بهترین گفتاردرمانی در تهران , روش های گفتار درمانی , بازی های گفتاردرمانی , متخصص گفتاردرمانی , بازی های گفتاردرمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 تير 1398 | نظرات ()